Bigquad and Flow Deck

Discussions about all things Bitcraze
Post Reply
Harry
Beginner
Posts: 2
Joined: Fri Apr 05, 2019 11:24 pm

Bigquad and Flow Deck

Post by Harry » Fri Apr 05, 2019 11:32 pm

Hi,
What is the difference between Flow Deck and Flow Deck v2?
I tried to to connect the bigquad and flow deck together by remove the capacitor and changed the pins but it did not work. I’m using the original version of Flow Deck. I don’t know if I have to use the Flow Deck v2 in order for it to work?

tobias
Bitcraze
Posts: 1867
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: Bigquad and Flow Deck

Post by tobias » Mon Apr 08, 2019 2:28 pm

That should not be a difference between v1 and v2 however for the flow to work with the big-quad deck some HW patching is needed as described here.

Harry
Beginner
Posts: 2
Joined: Fri Apr 05, 2019 11:24 pm

Re: Bigquad and Flow Deck

Post by Harry » Mon Apr 08, 2019 8:00 pm

I actually did not change the hw patch, but instead I used the jumper wires that connect the IO3 pin from the flow deck to IO1 pin on the CF. I don’t know if this is the right way to do.

tobias
Bitcraze
Posts: 1867
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: Bigquad and Flow Deck

Post by tobias » Wed Apr 10, 2019 7:32 am

Jumper wire sounds like a great and easy way to do it. Did you also do:

2. Not having BQ_DECK_ENABLE_PM defined.
3. Disabling the extRx functionality by commenting out extRxInit() in bigquad.c

Also check the console in the cfclient. The output there might reveal something.

Post Reply