Sensor Calibration - M1 is keep blinking

Discussions and questions about the Crazyflie Nano Quadcopter
Post Reply
aybarskizilay
Beginner
Posts: 24
Joined: Tue Oct 16, 2018 2:03 pm

Sensor Calibration - M1 is keep blinking

Post by aybarskizilay » Thu Mar 14, 2019 10:52 am

Hello everyone,

When I power on CF 2.0, it starts properly and LED M2 and M3 is blue.
However, M1 is keep blinking red LED.

The Console message on CF Client is:

Code: Select all

SYS: Crazyflie 2.0 is up and running!
SYS: Build 0:47ee696b2d3c (2018.10) MODIFIED
SYS: I am 0x2035355237485008003E003D and I have 1024KB of flash!
CFGBLK: v1, verification [OK]
DECK_DRIVERS: Found 16 drivers
DECK_INFO: Found 1 deck memory.
DECK_CORE: 1 deck enumerated
PMW: Motion chip id: 0x49:0xB6
MPU9250 I2C connection [OK].
AK8963 I2C connection [OK].
LPS25H I2C connection [OK].
ESTIMATOR: Using estimator 2
CONTROLLER: Using controller 1
EEPROM: I2C connection [OK].
AK8963: Self test [OK].
DECK_CORE: Deck 0 test [OK].
SYS: Free heap: 11136 bytes
3E003D and I have 1024KB of flash!
CFGBLK: v1, verification [OK]
DECK_DRIVERS: Found 16 drivers
DECK_INFO: Found 1 deck memory.
DECK_CORE: 1 deck enumerated
PMW: Motion chip id: 0x49:0xB6
MPU9250 I2C connection [OK].
AK8963 I2C connection [OK].
LPS25H I2C connection [OK].
ESTIMATOR: Using estimator 2
CONTROLLER: Using controller 1
EEPROM: I2C connection [OK].
AK8963: Self test [OK].
DECK_CORE: Deck 0 test [OK].
SYS: Free heap: 11136 bytes
SYS: ----------------------------
SYS: Crazyflie 2.0 is up and running!
SYS: Build 0:47ee696b2d3c (2018.10) MODIFIED
SYS: I am 0x2035355237485008003E003D and I have 1024KB of flash!
CFGBLK: v1, verification [OK]
DECK_DRIVERS: Found 16 drivers
DECK_INFO: Found 1 deck memory.
DECK_CORE: 1 deck enumerated
PMW: Motion chip id: 0x49:0xB6
MPU9250 I2C connection [OK].
AK8963 I2C connection [OK].
LPS25H I2C connection [OK].
ESTIMATOR: Using estimator 2
CONTROLLER: Using controller 1
EEPROM: I2C connection [OK].
AK8963: Self test [OK].
DECK_CORE: Deck 0 test [OK].
SYS: Free heap: 11136 bytes
On the website, it says if M1 is blinking red, that means sensors are not calibrated and it recommends to put on the surface.
Even though I have put the CF on the ground, M1 keeps blinking RED.

Is there a way to calibrate sensors?

Thanks

Aybars



arnaud
Bitcraze
Posts: 2046
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Sensor Calibration - M1 is keep blinking

Post by arnaud » Wed Mar 20, 2019 10:25 am

Hi,

If M1 blinks red continiously this is good, this is the heartbeat LED. The rate of blinking increase when the sensors are calibrated. If there is a selftest problem, M1 will blink in burst then the self test has failed. You can see short video showing the two cases in the getting started documentation:
https://www.bitcraze.io/getting-started ... -2-0/#test

From the log, your Crazyflie looks good :).

aybarskizilay
Beginner
Posts: 24
Joined: Tue Oct 16, 2018 2:03 pm

Re: Sensor Calibration - M1 is keep blinking

Post by aybarskizilay » Wed Mar 20, 2019 10:57 am

Hi Arnaud,

Thanks for the reply.

Post Reply