Setting up Virtual Machine on Windows

Post here to get support
Post Reply
hoveringeyefly
Beginner
Posts: 3
Joined: Fri Sep 14, 2018 2:12 am

Setting up Virtual Machine on Windows

Post by hoveringeyefly » Fri Sep 14, 2018 2:18 am

Hello,

Have any of you guys experience the following problem with setting up the bitcraze client on Windows?

Code: Select all

Failed to open a session for the virtual machine BitcrazeVM.

VD: Backend 'VMDK' does not support discard (VERR_VD_DISCARD_NOT_SUPPORTED).

Result Code: E_FAIL (0x80004005)
Component: ConsoleWrap
Interface: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}


I found this 2015 post, completely devoid of any useful info here.

arnaud
Bitcraze
Posts: 1778
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Setting up Virtual Machine on Windows

Post by arnaud » Fri Sep 14, 2018 9:56 am

What version of the VM and of Virtualbox are you using?

hoveringeyefly
Beginner
Posts: 3
Joined: Fri Sep 14, 2018 2:12 am

Re: Setting up Virtual Machine on Windows

Post by hoveringeyefly » Fri Sep 14, 2018 9:26 pm

I downloaded the latest version of Virtual Box, version 5.2 and the latest release of the VM available on the github page, BitcrazeVM_2018.01.

psatya
Beginner
Posts: 7
Joined: Wed Oct 09, 2013 1:37 am

Re: Setting up Virtual Machine on Windows

Post by psatya » Fri Sep 14, 2018 10:26 pm

I had the same problem.
I downloaded the "Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-5.2.18.vbox-extpack"
from the virtualbox website.
Install it by double clicking on it (Should have virtualbox open, I think).
Virtualbox will install it.

Then you can fire up the bitcraze VM.

hoveringeyefly
Beginner
Posts: 3
Joined: Fri Sep 14, 2018 2:12 am

Re: Setting up Virtual Machine on Windows

Post by hoveringeyefly » Fri Sep 14, 2018 10:43 pm

Nope, I also had that error, download the vitualbox extension pack and it fixed the error I was having, but not the one I am currently stuck on.

arnaud
Bitcraze
Posts: 1778
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Setting up Virtual Machine on Windows

Post by arnaud » Mon Oct 08, 2018 12:40 pm

Since the error is about "DISCARD" that is usually related to SSD drive, you can try to disable the SSD checkbox in the VM configuration:
vm_ssd.png
Please tell us if it works, if so we should have that disabled by default when creating the next VM.

Post Reply