client tab loco position read button result in all anchor's xyz return 0

All discussions related to the Loco Positioning system
Post Reply
justinleeyang
Expert
Posts: 160
Joined: Mon Dec 28, 2015 5:07 am

client tab loco position read button result in all anchor's xyz return 0

Post by justinleeyang » Wed Jul 04, 2018 4:09 pm

hi,

with 1 crazyflie2 and 2 locopositon node, client tab loco position set the every anchor's xyz then write ok, but when press read button result in all anchor's xyz return 0. why ?
1530720218(1).png

arnaud
Bitcraze
Posts: 1707
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: client tab loco position read button result in all anchor's xyz return 0

Post by arnaud » Thu Jul 05, 2018 9:36 am

There is some instability in the memory subsystem that is used to read and write the anchor position from and to the Crazyflie. Sometime the memory subsystem gets blocked in the client in a bad state and the only way to get it back is to restart the client. Have you tried to restart both client and Crazyflie to see if it works then?

justinleeyang
Expert
Posts: 160
Joined: Mon Dec 28, 2015 5:07 am

Re: client tab loco position read button result in all anchor's xyz return 0

Post by justinleeyang » Thu Jul 05, 2018 11:05 am

hi,arnaud:

I have already restart again and again. I try it with window system, maybe ubuntu can work ?

arnaud
Bitcraze
Posts: 1707
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: client tab loco position read button result in all anchor's xyz return 0

Post by arnaud » Thu Jul 05, 2018 11:24 am

Windows should work fine. This seems to be a new bug then. What version of everthing are you using (ie. client, crazyflie, anchors)?

justinleeyang
Expert
Posts: 160
Joined: Mon Dec 28, 2015 5:07 am

Re: client tab loco position read button result in all anchor's xyz return 0

Post by justinleeyang » Sat Jul 07, 2018 6:03 am

all are the newest code.

Post Reply