Crazyflie Firmware not loading correctly

Post here to get support
Post Reply
Triplevvv
Beginner
Posts: 12
Joined: Sun Aug 03, 2014 4:09 pm

Crazyflie Firmware not loading correctly

Post by Triplevvv » Tue Sep 15, 2015 10:05 pm

Hi,

I was trying to load the firmware onto my crazyflie, no changes to the firmware, using the Virtual machine. After I loaded onto the crazyflie using the cload command or the bootloader to load cflie.bin onto the crazyflie, it renders the quadcopter in a state where it is nonresponsive. the lights flash for a second, then just the blue light is on. The only way I can fix it is when I downloaded the newest version of firmware 2015.8 (or something like that). It lets the crazyflie start up. I really want to fix the firmware problem, though, otherwise I cannot make any changes to the firmware

Thank you



tobias
Bitcraze
Posts: 1891
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: Crazyflie Firmware not loading correctly

Post by tobias » Thu Sep 17, 2015 5:08 pm

How are you building the firmware? It is important that you build with "make CLOAD=1" or it won't work with the wireless bootloader (wrong address space).

Triplevvv
Beginner
Posts: 12
Joined: Sun Aug 03, 2014 4:09 pm

Re: Crazyflie Firmware not loading correctly

Post by Triplevvv » Thu Sep 17, 2015 9:48 pm

Thank you,

After I "make CLOAD=1", then do I use the client bootloader? Thanks

Triplevvv
Beginner
Posts: 12
Joined: Sun Aug 03, 2014 4:09 pm

Re: Crazyflie Firmware not loading correctly

Post by Triplevvv » Sat Sep 19, 2015 1:36 am

When I write "make CLOAD=1", it looks like it is compiling files, but that does not load the firmware on.

arnaud
Bitcraze
Posts: 2046
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Crazyflie Firmware not loading correctly

Post by arnaud » Wed Oct 21, 2015 9:45 am

To load the firmware you should launch "make cload"

Post Reply