[SOLVED] re-enable propeller test in bolt - for safety!

Firmware/software/electronics/mechanics
Post Reply
wydmynd
Member
Posts: 49
Joined: Thu Dec 06, 2018 9:25 am

[SOLVED] re-enable propeller test in bolt - for safety!

Post by wydmynd »

Hi!
We are having an intermittent issue with our bolt <--> ESC interface, that sometimes the ESC does not initialize correctly.

I decided the best way to avoid problems is to use the proptest in stabilizer.c , which is disabled for Bolt. This will be a test in much less than max thrust, and is much safer than having the drone fly uncontrollably upon takeoff.

Tried looking into re-enabling it, seems that something is blocking the function MotorsSetRatio from running, but I can't see what.

Would appreciate any help!
Last edited by wydmynd on Sun Aug 16, 2020 8:00 am, edited 1 time in total.
tobias
Bitcraze
Posts: 2042
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: re-enable propeller test in bolt - for safety!

Post by tobias »

I tested this today (only on an oscilloscope) and apparently the prop test is not disabled for the brushless motor driver... :oops:

So you probably just have to tune the max power and duration in the test and I think it should work. The current 50ms is probably to short for the ESC to react and start up the motor.
wydmynd
Member
Posts: 49
Joined: Thu Dec 06, 2018 9:25 am

Re: re-enable propeller test in bolt - for safety!

Post by wydmynd »

thanks for the check!

it was disabled in a way... ;) I am using small motors , used 450ms pulse with a power level of 20000, works great
Post Reply