How to fix pressure sensor LPS25H issue ?

Firmware/software/electronics/mechanics
Post Reply
Biswaj
Beginner
Posts: 1
Joined: Sun Dec 29, 2019 6:53 am

How to fix pressure sensor LPS25H issue ?

Post by Biswaj » Sun Jan 05, 2020 6:46 am

SYS: I am 0x313438353133470A002E0034 and I have 1024KB of flash!
CFGBLK: v1, verification [OK]
DECK_CORE: 0 deck(s) found
MPU9250 I2C connection [OK].
AK8963 I2C connection [OK].
LPS25H I2C connection [FAIL].
ESTIMATOR: Using Complementary (1) estimator
CONTROLLER: Using PID (1) controller
MTR-DRV: Using brushed motor driver
EEPROM: I2C connection [OK].
AK8963: Self test [OK].


Hi, I am new user and a beginner. I am trying to operate crazyflie past weeks. Toady i found that the crazyflie's M1 led is flickering 5 times in a second.
I tried to find the solution but ended with the result the pressure sensor is not working. Therefore please find me a way to fix these.
lastly, is there anyway to takeoff the quadcopter without the pressure sensor as after disabling the pressure sensor only thrust is activating but there is no take-off. :roll: :roll:



tobias
Bitcraze
Posts: 1935
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: How to fix pressure sensor LPS25H issue ?

Post by tobias » Wed Jan 08, 2020 12:05 pm

There is a quick test you can do. After connecting with the cfclient you can force to run the system by setting parameter system->selftestPassed to 1.

There is a possibility that the LPS25H I2C hangs the bus so the MPU9250 stops working as it should. Did you try compiling a FW with SENSORS_ENABLE_PRESSURE_LPS25H commented out?

Post Reply