port Q1 not working`

Post here to get support
Post Reply
Albert96
Beginner
Posts: 7
Joined: Mon Jun 17, 2013 3:17 am

port Q1 not working`

Post by Albert96 »

The motor M1 is not working at all. I have tried other motors on the same port which worked on the other ports. There is no output voltage from port Q1.

The output on the console:
The output on the console is:

SYS: Build 31:ba1d111112ad (2013.4) CLEAN

SYS: I am 0x872039305356854966CFF54 and I have 128KB of flash!

IMU: MPU6050 I2C connection [OK].

IMU: HMC5883 I2C connection [OK].

IMU: MS5611 I2C connection [OK].

MPU6050: Self test [OK].

HMC5883L: Self test [OK].

MS5611: Self test [OK].
tobias
Bitcraze
Posts: 2108
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: port Q1 not working`

Post by tobias »

It sounds like a problem with Q1. Does the Q1 transistor look or smell burnt? You can test the transistor similar to what is described in this thread. Please report back.
Albert96
Beginner
Posts: 7
Joined: Mon Jun 17, 2013 3:17 am

Re: port Q1 not working`

Post by Albert96 »

They look fine, but this port was not working even when I tried before soldering. After I got it I thought it could be a connection problem and soldering could solve it, but without any luck it seems to still be not working. So ultimately it is not working, is there anything I can do with these part?
foosel
Expert
Posts: 175
Joined: Sat Feb 02, 2013 9:59 pm
Location: Obertshausen, Germany
Contact:

Re: port Q1 not working`

Post by foosel »

Could you post a close-up picture of the PCB, Q1's side up?
Image
Also: AR.Drone 2.0 (RC-enabled thanks to self-soldered MiruMod) and Hubsan X4 H107
tobias
Bitcraze
Posts: 2108
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: port Q1 not working`

Post by tobias »

If it is an hardware error open a support case at Seeedstudio and they will help you out by fixing it or replacing it.
Albert96
Beginner
Posts: 7
Joined: Mon Jun 17, 2013 3:17 am

Re: port Q1 not working`

Post by Albert96 »

Hi,
Here is the PCB
The soldering from port Q1 has been removed recently, due to trying to fix it, will re solder if there is any way to get it to work
thanks for the help appreciate it, hope I will be able to return the favour someday
And yes I contacted seed studio but they have stopped replying, I find that really bad customer support, not what I had expected.

dropbox link: https://www.dropbox.com/s/m2wh96q46xdap ... 0021_1.jpg
Albert96
Beginner
Posts: 7
Joined: Mon Jun 17, 2013 3:17 am

Re: port Q1 not working`

Post by Albert96 »

marcus
Bitcraze
Posts: 601
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:02 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: port Q1 not working`

Post by marcus »

Hi,

Could you try taking another picture that is sharper so it's possible to see the soldering on the PCB?
Post Reply