Error during flash operation (err code -1)

Post here to get support
Post Reply
skube
Member
Posts: 55
Joined: Fri May 03, 2013 2:41 pm
Location: Toronto, Canada

Error during flash operation (err code -1)

Post by skube » Tue May 14, 2013 12:39 am

I am trying to flash and I keep getting errors. I am trying with Verify Flashing option checked and it only goes a little before giving a status of verification failed! When I uncheck Verify Flashing and simply hit program (with .bin file) I get the following status "Error during flash operation (err code -1)". I am trying to use a Macbook running the CFClient and it seems very flakey.
Last edited by skube on Tue May 14, 2013 12:16 pm, edited 1 time in total.


Crazyflie Nano 10-DOF | AR Drone v1 | MikroKopter Okto

tobias
Bitcraze
Posts: 1880
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: Error during flash operation (err code -1)

Post by tobias » Tue May 14, 2013 7:47 am

Hmmm, can you elaborate a bit more? No problem connecting to the bootloader? What client version are you using? The flashing stops in the middle of the process (progress bar in the middle)?

Normaly it is not necessary to do a verification as everything sent is CRC checked so if the flashing finishes it is OK.

skube
Member
Posts: 55
Joined: Fri May 03, 2013 2:41 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Error during flash operation (err code -1)

Post by skube » Tue May 14, 2013 1:59 pm

Well I was using the latest client version on a Macbook. I just tried on a PC and it seemed to go better, but looking at the console I see the following output for my CF (DOF-6):

Code: Select all

ng!
SYS: Build 31:ba1d111112ad (2013.4) CLEAN
SYS: I am 0x8722214853568549675FF54 and I have 128KB of flash!
IMU: MPU6050 I2C connection [OK].
IMU: HMC5883L I2C connection [FAIL].
IMU: MS5611 I2C connection [FAIL].
MPU6050: Self test [OK].
I just updated the firmware on another fresh CF (DOF-10) and it went much better:

Code: Select all

ng!
SYS: Build 26:5f65b66e004d (Production-V2) CLEAN
SYS: I am 0x871231165456854966EFF50 and I have 128KB of flash!
IMU: MPU6050 I2C connection [OK].
IMU: HMC5883 I2C connection [OK].
IMU: MS5611 I2C connection [OK].
MPU6050: Self test [OK].
HMC5883L: Self test [OK].
MS5611: Self test [OK].
SYS: Crazyflie is up and running!
SYS: Build 31:ba1d111112ad (2013.4) CLEAN
SYS: I am 0x871231165456854966EFF50 and I have 128KB of flash!
IMU: MPU6050 I2C connection [OK].
IMU: HMC5883 I2C connection [OK].
IMU: MS5611 I2C connection [OK].
HMC5883L: Self test [OK].
MS5611: Self test [OK].
So I'm thinking something is wrong with the DOF-6 right out of the box?
Crazyflie Nano 10-DOF | AR Drone v1 | MikroKopter Okto

tobias
Bitcraze
Posts: 1880
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:17 pm
Location: Sweden

Re: Error during flash operation (err code -1)

Post by tobias » Tue May 14, 2013 2:47 pm

OK, then there might be an issue related to MAC. I will file a bug report.

The 6-DOF output is accually correct. To avoid having two different firmwares for the 6-DOF and the 10-DOF the firmware checks for availible sensors. In the 6-DOF case it can't find the magnetometer and the barometer, not mounted, and therefore fails. It might look a bit strange but it is a lot better then having two different firmwares. ;)

skube
Member
Posts: 55
Joined: Fri May 03, 2013 2:41 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Error during flash operation (err code -1)

Post by skube » Tue May 14, 2013 3:10 pm

Ah OK. That makes sense. Thanks tobias.
Crazyflie Nano 10-DOF | AR Drone v1 | MikroKopter Okto

marcus
Bitcraze
Posts: 599
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:02 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Error during flash operation (err code -1)

Post by marcus » Tue May 14, 2013 4:50 pm

Hi skube,

Could you paste the output from the console when you get this error?

Could you try to pull out and re-insert the Crazyradio and see if that helps?

/Marcus

Post Reply