Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

All discussions related to the Loco Positioning system
Post Reply
al_cf_uom
Beginner
Posts: 2
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:59 pm

Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

Post by al_cf_uom » Mon Dec 10, 2018 1:09 pm

Hello

We are using a crazyflie 2.0 (latest firmware), and a loco positioning system.

The system was working for the most part and we were obtaining position and orientation measurements via the cfclient (linux).

Recently however upon turning on the crazyflie when connected to the loco deck, the deck does not respond at all (no lights), and in the cfclient terminal output we are informed that the loco deck cannot be found.

We haven't made any alterations to the firmware, nor how we plug the loco deck in to the crazyflie.

It's also worth mentioning that when the system was working, despite the nodes being set up according to the instructions it was very unreliable, with frequent missed packets and any position measurements obtained being quite inaccurate, with a tendency for the position to wildly diverge from reality.

This appears to me like the loco deck is broken, are there any other possible reasons for this behaviour?

Thanks

arnaud
Bitcraze
Posts: 1835
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

Post by arnaud » Mon Dec 10, 2018 1:57 pm

Hi,

The deck should not stop working suddenly like that. Could you copy-paste what is displayed in the console when connecting the Crazyflie?

toni
Beginner
Posts: 13
Joined: Fri Aug 31, 2018 11:12 am

Re: Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

Post by toni » Mon Dec 10, 2018 6:26 pm

This had happened to me when the battery positive and negative wires from the crazyflie touch each other. Sometimes if you bend the wires they can touch and in that case crazyflie can't start.

al_cf_uom
Beginner
Posts: 2
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:59 pm

Re: Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

Post by al_cf_uom » Tue Dec 11, 2018 5:36 pm

arnaud wrote:
Mon Dec 10, 2018 1:57 pm
Hi,

The deck should not stop working suddenly like that. Could you copy-paste what is displayed in the console when connecting the Crazyflie?
Here is the terminal output saying no loco deck is installed:

Code: Select all

INFO:cflib.crazyflie:Callback->Connection setup finished [radio://0/100/2M]
INFO:cfclient.utils.logconfigreader:Parsing [stabilizer.json]
INFO:cfclient.ui.main:LED write done callback
INFO:cfclient.ui.tabs.FlightTab:[imu_sensors.MS5611]: 1
INFO:cfclient.ui.tabs.LEDTab:Memory: id=1, type=LED driver, size=24
INFO:cfclient.ui.tabs.locopositioning_tab:Crazyflie connected to radio://0/100/2M
INFO:cfclient.ui.tabs.locopositioning_tab:Requesting loco deck parameter
WARNING:cflib.crazyflie.mem:There is already a read operation ongoing for memory id 0
INFO:cflib.crazyflie.log:Have successfully started logging for id=7
INFO:cfclient.ui.tabs.FlightTab:[imu_sensors.HMC5883L]: 1
INFO:cflib.crazyflie.log:Have successfully started logging for id=9
INFO:cflib.crazyflie.log:Have successfully started logging for id=10
INFO:cflib.crazyflie.log:Have successfully started logging for id=11
INFO:cfclient.ui.tabs.QualisysTab:Waiting for estimator to find stable position...
INFO:cflib.crazyflie.log:Have successfully started logging for id=12
INFO:cfclient.ui.tabs.locopositioning_tab:No Loco deck installed
INFO:cfclient.ui.tabs.locopositioning_tab:No Loco deck installed
INFO:cfclient.ui.tabs.FlightTab:Changed effect to 0

arnaud
Bitcraze
Posts: 1835
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

Post by arnaud » Wed Dec 12, 2018 7:54 am

I actually meant the Crazyflie console in the console tab of the client, I am interested to see if there is any error message in there and if the deck memory has been detected at all.

Post Reply