Search found 601 matches

by marcus
Thu Oct 15, 2020 12:12 pm
Forum: AI-deck
Topic: [SOLVED] Wifi connected, but no stream return.
Replies: 13
Views: 802

Re: Wifi connected, but no stream return.

Hi!

Yeah, that should work. Did you start the streamer after the AI deck has booted up?
by marcus
Tue Mar 31, 2020 6:36 am
Forum: Loco Positioning System
Topic: tcxo crystal should be improve the accuracy
Replies: 7
Views: 1413

Re: tcxo crystal should be improve the accuracy

Here's one of the better explanations I found of the situation, but like I wrote this isn't exactly my domain so I can't judge if whatever is written is valid or not. There's more answers in the same thread as well.
by marcus
Fri Mar 27, 2020 9:04 am
Forum: Loco Positioning System
Topic: tcxo crystal should be improve the accuracy
Replies: 7
Views: 1413

Re: tcxo crystal should be improve the accuracy

Hi! I looked into this a while ago and from what I understood it's not so easy or useful (depending on the use-case). The first thing is that TCXOs seems to change frequency in discrete steps which can effect the measurements badly unless you really know how the crystal works and your algorithms tak...
by marcus
Thu Mar 19, 2020 7:38 pm
Forum: External positioning systems
Topic: Lighthouse deck and USB serial port communication
Replies: 7
Views: 3058

Re: Lighthouse deck and USB serial port communication

At power-on the deck will stay in the bootloader awaiting commands and the UART will be disabled. From what I can see the script you're referring to does not enable the UART and boot the main configuration. There's some more doc about it here , but you need to first send 0xBC to enable the UART and ...
by marcus
Wed May 22, 2019 8:46 am
Forum: General discussions
Topic: CF Ignores some of the high-level commands
Replies: 10
Views: 2596

Re: CF Ignores some of the high-level commands

I've started looking into the missing packages a bit. After looking at the USB communication a few weeks ago we have some scripts that uses the LINK ECHO port ( code here ). The port will echo back what ever data is sent to it. When running the test above yesterday I had lots of issues and was loosi...
by marcus
Mon Apr 08, 2019 2:59 pm
Forum: Developer Discussions
Topic: Working with VS Code
Replies: 2
Views: 892

Re: Working with VS Code

I'm currently using VSCode but I build from the command line. For debugging I use the Cortex-Debug plugin. I think there's some features missing, but it possible to break, step and restart the target at least.
by marcus
Mon Nov 26, 2018 8:26 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: ESP8266 implementation with LPS node
Replies: 3
Views: 1288

Re: ESP8266 implementation with LPS node

Libraries for using the UART on the STM32 are in the library from ST. You can find the API for the UART here . Initially we used an FTDI cable before the USB was implemented and this code is still in, but removed at compile time with the macro USE_FTDI_UART. Search for that in the code and you'll ge...
by marcus
Mon Nov 26, 2018 8:22 pm
Forum: General discussions
Topic: Tuning PID after adding new decks
Replies: 7
Views: 2255

Re: Tuning PID after adding new decks

Ok, thanks for the info. I haven't looked that much into the limiting but it sounds interesting. For the plot in the image I limited the distance to 2 m. Yes, it's plotted in 3D but I was at the same height (the boards around wasn't very high). But I'm hoping to get some time trying to fly in an env...
by marcus
Thu Nov 22, 2018 1:17 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: ESP8266 implementation with LPS node
Replies: 3
Views: 1288

Re: ESP8266 implementation with LPS node

Hi!

Yes, the connector is for a ESP8266 01 module. I put it in on an early prototype and then we decided to keep it. Unfortunately I've never had the time to implement any software for it. It's connected to one of the serial ports on the STM so it should be possible to talk to the module though it.
by marcus
Thu Nov 22, 2018 9:11 am
Forum: General discussions
Topic: Tuning PID after adding new decks
Replies: 7
Views: 2255

Re: Tuning PID after adding new decks

Tried running the multi-ranger and plotting the data. The plot is 3D, but since the flight is at 20cm fixed height it's kind of 2D.