Search found 16 matches

by toni
Fri Mar 15, 2019 6:08 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: Using the LPS with ROS
Replies: 1
Views: 391

Re: Using the LPS with ROS

Hello, Have you taken a look to lps-ros (https://github.com/bitcraze/lps-ros ). In the launch files if you modify this file (https://github.com/bitcraze/lps-ros/blob/master/launch/dwm_loc_ekf_hover.launch) and you launch it directly with your Crazyflie's adress you should see your rangings (in TWR m...
by toni
Tue Jan 29, 2019 4:51 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] flowdeck2 problem
Replies: 8
Views: 918

Re: flowdeck2 problem

It drifts both during taking off, and while hovering in the air once it arrives to the desired height (It goes to the correct height). What's more if I leave it hovering more than 20 s, crazyflie crash due to drift pushing it towards the wall.
Can this behaviour be corrected?
by toni
Mon Jan 28, 2019 3:36 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] flowdeck2 problem
Replies: 8
Views: 918

Re: flowdeck2 problem

Hello Tobias, I have found some problems while hovering using flow 2 deck. When using v1 crazyflie hovers quite good. However when doing the same task with flow v2 there is big drift (drone moves more than 20 cm from when it started). Do you know if this is related with those productions issues, or ...
by toni
Mon Dec 10, 2018 6:26 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: Positioning deck suddenly stopped working- appears broken
Replies: 4
Views: 450

Re: Positioning deck suddenly stopped working- appears broken

This had happened to me when the battery positive and negative wires from the crazyflie touch each other. Sometimes if you bend the wires they can touch and in that case crazyflie can't start.
by toni
Fri Dec 07, 2018 1:14 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: [SOLVED] Can't get data from TDOA3 default log variables in GUI
Replies: 2
Views: 379

Re: Can't get data from TDOA3 default log variables in GUI

Thanks a lot, I have tried with less variables and values show up. It is a bit strange because log group in client was telling that log size was under 100 %.
Everything fine now.
by toni
Thu Dec 06, 2018 5:07 pm
Forum: Bitcraze
Topic: Flow deck and LPS deck can't work with modified firmware
Replies: 7
Views: 1338

Re: Flow deck and LPS deck can't work with modified firmware

Hello john_drone, When I was trying this I check that was working by looking the console output in client, and with both decks everything was ok. I don't know if this is working for you. I tried flying bigquad and flow deck and I was able to fly, but I didn't try flying with loco deck, only checking...
by toni
Wed Dec 05, 2018 3:43 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: [SOLVED] Can't get data from TDOA3 default log variables in GUI
Replies: 2
Views: 379

[SOLVED] Can't get data from TDOA3 default log variables in GUI

Hello, I was trying TDOA3 and positioning is working fine. However I tried to have a look to the LOG variables of TDOA3 but any of them is showing up in the graph (See picture below). tdoa3_variable_not_in_GUI.png I am running last version of firmware. Are these variables not implemented yet? Where ...
by toni
Mon Dec 03, 2018 4:02 pm
Forum: Bitcraze
Topic: Flow deck and LPS deck can't work with modified firmware
Replies: 7
Views: 1338

Re: Flow deck and LPS deck can't work with modified firmware

Hello Tobias, I have found the same issue with flow deck and lps deck. Also I found the same behaviour while passing external position data to Crazyflie with just LPS deck working. I thought that not pushing LPS TWR into kalman filter would solve this issue but same thing happens even with the LPS d...
by toni
Mon Dec 03, 2018 3:53 pm
Forum: Loco Positioning System
Topic: [SOLVED] Problem setting ID Loco nodes
Replies: 3
Views: 484

Re: Problem setting ID Loco nodes

I was using the new firmware with the anchors but this wasn't the cause. The reason it wasn't working was the limit of number of anchors in the firmware code. Without these changes I was able to set the ID in lpstools but I wasn't able to receive their logs in crazyflie client, because of the firmwa...
by toni
Mon Dec 03, 2018 3:43 pm
Forum: Autonomous flight
Topic: [SOLVED] ROS EKF Hover fails
Replies: 3
Views: 1003

Re: ROS EKF Hover fails

Just in case someone wants to do the same, it is the log limit that is causing this. You have to create 2 different logs in order to receive all data needed.