Search found 135 matches

by alex
Fri Nov 16, 2018 8:19 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

Re: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'

Yes, VT-X/AMD-V is activated. The iMac is from late 2017, so general performance shouldn’t be the reason. Did some investigation on Ubuntu running as VM on macOS. The forums are full of similar problems, mainly due to missing 3D support for Ubuntu guests on macOS hosts. Depending on the front-end, o...
by alex
Fri Nov 16, 2018 3:09 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

Re: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'

Thanks for even further investigating this issue, arnaud. I can confirm the cohesion you described. Since you’re also running Xubuntu 14.04 as guest on macOS Mojave as host—do you have the same severe performance issues in the VM? It’s impossible to work with it due to input lags for keyboard and mo...
by alex
Thu Nov 15, 2018 2:36 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

Re: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'

I am running the most recent VirtualBox on macOS Mojave. Maybe that‘s the point.
by alex
Wed Nov 14, 2018 6:36 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

Re: CF Client: No module named 'yaml'

I think you need to install either "apt-get install python3-yaml" or "pip3 install pyyaml" since the client is running with Python 3. The first command did the job, thanks. But the clients still exits on startup due to supposedly disabled 3D acceleration: bitcraze@bitcraze-vm:~/projects/crazyflie-c...
by alex
Wed Nov 14, 2018 4:04 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

Re: CF Client: No module named 'yaml'

Ok, sounds obvious, I overlooked that. I'll give it a try.

When starting cfclient in the freshly imported VM, everything works fine. As soon as the projects were synced and updated with their git repos, the client won't start anymore.

Did you switch to Python 3 since the VM 0.8 was released?
by alex
Tue Nov 13, 2018 10:32 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

Re: CF Client: No module named 'yaml'

Just uninstalled and reinstalled PyYAML successfully using

Code: Select all

pip uninstall pyyaml
sudo apt-get install libyaml-dev libpython2.7-dev
pip install pyyaml
But no progress regarding the CF Client startup. Any suggestions? Is this a known issue?
by alex
Mon Nov 12, 2018 9:40 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'
Replies: 12
Views: 626

[SOLVED] CF Client: No module named 'yaml'

Hello, when trying to start the CF Client the following error message shows up: ImportError: No module named 'yaml' The complete terminal output: bitcraze@bitcraze-vm:~/projects/crazyflie-clients-python/bin$ python3 cfclient INFO:cfclient.gui:Disabling STL printouts INFO:cfclient.utils.input.inputre...
by alex
Sun Feb 21, 2016 9:13 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] No bluetooth connection after flashing NRF
Replies: 5
Views: 1214

Re: No bluetooth connection after flashing NRF

I'm not sure exactly what you're looking for. I read the actual Makefiles themselves and the READMEs in the repository. But I also have 15+ years of software build engineering experience. :oops: If you're looking for a tutorial on 'make' and Makefiles, have a look at these M.I.T. OpenCourseware lec...
by alex
Sat Feb 20, 2016 1:41 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] No bluetooth connection after flashing NRF
Replies: 5
Views: 1214

Re: No bluetooth connection after flashing NRF

Ok, obviously I didn't know what exactly I was doing, thanks for bringing me on track.

Code: Select all

make clean
make all
make cload
This did the job!

Can you recommend some basic reading about make files and related stuff in general?

-alex
by alex
Thu Feb 18, 2016 10:44 pm
Forum: Support
Topic: [SOLVED] No bluetooth connection after flashing NRF
Replies: 5
Views: 1214

[SOLVED] No bluetooth connection after flashing NRF

Hello, I updated the NRF firmware on my CF 2.0 with the make target cload BLE=0 . It worked fine, but since then, my android phone isn't able to connect to the CF via bluetooth (using the CF app, of course). Seems obvious due to the BLE flag set to 0, but even after flashing with BLE=1 the bluetooth...